Megjelent a Riello NextEnergy szünetmentes tápegység családja. Az innovatív, transzformátor nélküli, háromfázisú, VFI-SS-111 kettős konverziós technológiájú berendezések, a jövő energia ellátási igényeihez készültek.

IGBT egyenirányítót, 3 szintű IGBT invertert és további korszerű technológiájú berendezések gondosan kiválasztott kiváló minőségű komponensekből készülnek, amely által a NextEnergy család kategóriája élén jár. Kimeneti fázistényezője 1 (kVA=kW), és a korszerű távfelügyeleti lehetőségek ideális megoldássá teszik, a kritikus alkalmazások védelmére.

A berendezések kis alapterületűek, könnyen csatlakoztathatók alulról vagy felülről, optimális a belső tér kihasználásuk, valamennyi szerviz és karbantartási tevékenység a készülékek elejéről végrehajtható, így ezáltal akár közvetlenül a fal mellé - és akár közvetlenül egymás mellé is telepíthetők. A NextEnergy olyan rendszerbe is telepíthető, ahol korlátos a bemeneti energia kapacitása, mely lehet fizikai korlát (áramfejlesztő berendezés), vagy szerződéses korlát a maximálisan vételezhető energiáról. Ilyen környezetben az esetleges ideiglenesen megugró energia igények kiszolgálására is képesek a NextEnergy berendezések, mert ilyenkor az akkumulátorokból vételezik a hiányzó energiát (Peak Shaving).

A NextEnergy ideális megoldás az informatikai eszközök energiaellátásának védelmére. A 7" nagyságú színes érintő képernyő, a kommunikációs kártyák, a relé kártyák és a speciális szerviz csatlakozó, rendkívül egyszerűvé teszik a készülék konfigurálását, távvezérlését és távfelügyeletét, ezáltal a NextEnergy rendkívül könnyen integrálható az adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) rendszerekbe.